You've successfully subscribed to Idérummet
Great! Next, complete checkout for full access to Idérummet
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Blog med indlæg om ny teknologi, læring, programmering, livet og andet, som jeg finder interessant at beskæftige mig med.

Livestreaming af gymnasiets informationsaften

Alle vores informationsaftner er omlagt til online streaming, og Claus og jeg har arbejdet med det tekniske setup på gymnasiet.

På forhånd har vi lavet optagelser, hvor to elever viser rundt på skolen og snakker med elever, der fortæller om deres fag og hverdag. Denne film optog vi med 2 stk. DJI Pocket 2 for at få steadyshot, og vi har efterfølgende sat det sammen i Final Cut Pro. Sammenlagt fik vi optaget 4 timers 4k video, som blev klippet ned til 24 minutter. Derudover optog vi taler fra rektor og Martin fra studievejledningen, så vi på forhånd kunne afspille disse fra vores videomixer.

I vores opstilling har vi brugt 3 kameraer, Bla­ck­magic Design ATEM Mini Pro videomixer, 6 mikrofoner og Vimeo til at håndtere udsendingen af vores stream. Til sidst i vores streaming har vi lavet en Q&A, hvor seerne kunne stille spørgsmål til et panel beståede af studievejledning, ledelse og elever. Hvert spørgsmål, der blev taget op, blev samtidig vist som grafik i videoen.

Jeg er helt sikker på, at denne form for live streaming i fremtiden kommer til at være et supplement til vores almindelige informationsaftner. Det kan ikke erstatte 700 mennesker, der kommer ud og ser skolen, mærker stemningen og snakker med lærere og elever, men det kan alligevel give et indtryk af skolen og svar på nogle af de spørgsmål, man måtte have.

På billederne kan I se opstillingen, hvor vi livestreamer ud til gymnasiets YouTube-kanal, Facebookside og til skolens hjemmeside på én gang.